ibes Amslift OY is based in Turku
Nyhet

Cibes Amslift OY – Ny stor aktör i Finland

2020-06-09

Cibes Amslift OY – Ny stor aktör på den finska hissmarknaden

Cibes Hissit OY och Amslift OY går samman och blir ett av Finlands största hissföretag. De två företagen har samarbetat nära sedan Cibes Lift Group förvärvade Amslift 2018, men fusionen kommer att ta deras samarbete till nästa nivå.

Det nya företaget Cibes Amslift Oy kommer att ha sitt säte i Åbo, men har även kontor i Hyvinkää, Vaasa och Outokumpu samt en distributionspartner i Uleåborg. Det nya företaget kommer att ha en omsättning på cirka 11 miljoner €, vilket gör det till ett av de största hissbolagen i Finland.

“Tillsammans är vi redan det snabbast växande hissföretaget på marknaden och den här sammanslagningen kommer att göra oss till en av de största hissleverantörerna i Finland. Vi erbjuder Finlands bredaste utbud av hisslösningar och har strategiskt placerade kontor för att täcka hela landet,” säger företagets VD Juha Kiviranta.

Medan Amslift tillhandahåller konventionella personhissar för nya och befintliga byggnader såväl som godshissar, bilhissar och patientliftar, är Cibes Hissit OY specialiserade på platsbesparande, modulbaserade plattformar och korghissar, trapphissar och stoltrapphissar.

“Våra produktsortiment kompletterar varandra perfekt. Tillsammans erbjuder vi den mest kompletta produktportföljen i Finland, vilket gör det enkelt att välja oss som helleverantör av hissar för stora byggprojekt”, fortsätter Juha Kiviranta.

Eftersom Cibes och Amslift är marknadsledande inom sina respektive affärsområden i Finland, kommer det nya företaget att fortsätta marknadsföra båda varumärkena.

”Vi förväntar oss en stark tillväxt på den finska hissmarknaden inom de närmaste åren, så det är ett privilegium att arbeta med två så starka och väletablerade varumärken. Jag ser verkligen fram emot att ta vårt nya företag till nästa nivå, avslutar Juha Kiviranta.

Samgåendet mellan Cibes Hissit och Amslift är officiellt från 8 juni 2020 men träder i kraft först den 1 januari 2021.

CEO of Cibes Amslift OY

För mer information:
Besök www.cibesamslift.fi eller kontakta Juha Kiviranta på juha.kiviranta@amslift.fi eller +358 40 8384 084.

Share
Felanmälan av din hiss

Felanmälan av din hiss

Felanmälan