Photo of woods
Nyhet

Cibes EcoSilent – En tyst revolution

2018-04-09

Den globala efterfrågan på hissar har ökat kraftigt på senare år och i samma takt har behovet av tyst hissteknologi också ökat. Cibes Lift Group lanserar EcoSilent, ett revolutionerande tyst och energieffektivt drivsystem för skruvdrivna hissar.

Ökad urbanisering, en åldrande befolkning och en allt striktare tillgänglighetslagstiftning har lett till en ökad efterfrågan på hissar. Eftersom hissar är en känd källa till bullerstörningar och beräknas stå för cirka 4% av världens energiförbrukning, är behovet av tyst och hållbar hissteknologi större än någonsin.

Cibes lift Group är mest kända för sina plattformshissar i färdiga moduler. Nu lanserar de det nya drivsystemet Cibes EcoSilent, som gör företagets hissar ännu tystare och energieffektivare.

“När vi började utvecklingsarbetet med EcoSilent för några år sedan visste vi att det skulle göra stor skillnad, men slutresultatet överträffar våra vildaste förväntningar”, berättar Fredrik Mickelsson, ingenjör på Cibes Lift Group.

En hiss utrustad med Cibes EcoSilent har Energiklass A och använder runt 45% mindre energi än en hiss utan. Den beräknade energiförbrukningen ligger runt 215 kWh per år, vilket är mindre än vad en modern tvättmaskin förbrukar. Med sina 10-15 dB är ljudförbättringen lika imponerande. Inne i hissen kan ljudnivån jämföras med ljudet av en surrande humla (55 dB), och på två meters avstånd går hissen ungefär lika tyst som ett modernt kylskåp (40 dB).

Cibes silent living lift photo

På Cibes Lift Group är man övertygad om att Cibes EcoSilent kommer att stärka hissförsäljningen till villaägare men även till arkitekter och byggare som specialiserar sig i hållbart byggande.

””Vi tror att EcoSilent kommer att göra våra hissar ännu mer attraktiva för arkitekter och villaägare världen över. Dessutom öppnar systemet fantastiska möjligheter till fortsatt produktutveckling. EcoSilent är en tyst revolution för skruvdrivna hissar och revolutionen har bara precis börjat”, säger Jakob Vallin, projektledare för EcoSilent.

Beräknad energiförbrukning baserad på en hiss med 2 stannplan, 3,6 m lyfthöjd, utrustad med Cibes EcoSilent, med en användningsfrekvens på 20 resor per dag. Energiklassning enligt VDI 4707 Part 1: 2009. Ljudmätningar utförda av Springwell Audio AB.

Share
Felanmälan av din hiss

Felanmälan av din hiss

Felanmälan