Amslift in Turku
Nyhet

Cibes Hissit förvärvar det finska bolaget Amslift OY

2018-11-01

Cibes Lift Group har via sitt finska bolag Cibes Hissit OY förvärvat det finska hissföretaget Amslift Oy i Åbo. Amslift grundades 1997 och är ett av Finlands största privatägda hissföretag. Amslift specialiserar sig på konventionella, snabbgående hissar medan Cibes Hissit är störst i Finland på lågfartshissar. Förvärvet innebär att Cibes tar ett första steg in i marknadssegmentet för mer snabbgående personhissar i befintliga byggnader.

För Cibes Lift Group innebär förvärvet av Amslift en förstärkning av den lokala närvaron i Finland där gruppen sedan tidigare har dotterbolaget Cibes Hissit OY. Amslift har en marknadsledande position på den finska marknaden i det s.k. mid-segmentet, d.v.s. snabbgående, konventionella personhissar i befintliga byggnader, medan Cibes Hissit Oy är störst i Finland på lågfartshissar och tillgänglighet. Nu kommer Cibes och Amslift tillsammans kunna erbjuda den finska marknaden mer heltäckande lösningar. Det är vanligt att både snabba personhissar och lågfartshissar efterfrågas vid modernisering av en och samma fastighet.

“Det är ett spännande och viktigt förvärv vi nu genomfört. Det ger oss möjlighet att snabba upp tillväxttempot på den viktiga finska marknaden samtidigt som vi för första gången går in i mid-segmentet. Att vi fått möjlighet att förvärva Amslift är väldigt glädjande. Företaget har en mycket stark marknadsposition, en engagerad företagsledning och tekniskt duktiga installatörer. Det finns också en unik kompetens när det gäller att anpassa hisslösningar till befintliga, ofta äldre byggnader. Vi ser goda möjligheter att expandera verksamheten i Amslift ytterligare och dessutom att skapa attraktiva kombinationserbjudanden med hisslösningar från båda företagen”, säger Mats Engblom, VD för Cibes Lift Group.

Både Amslift och Cibes är starka varumärken i Finland och verksamheterna i bolagen kommer även framöver att fortsätta under sina respektive namn. Målsättningen är dock att utnyttja olika samordningseffekter och ett sådant område är möjligheten till fler installationsresurser.

New CEO of Cibes Hissit Oy

Juha Kiviranta är VD för Amslift OY och en av företagets delägare. Han sitter kvar som VD även efter försäljningen till Cibes Lift Group och ser fram emot en fortsatt expansion och utveckling av verksamheten.

”Tidpunkten för försäljningen är rätt för oss och vi ser stora möjligheter att expandera verksamheten. Vi har en stark marknadsposition men kommer att kunna flytta fram positionen ytterligare genom att addera Cibes lågfartshissar till vårt erbjudande. Jag ser också stora möjligheter att utveckla vår befintliga eftermarknadsaffär med stöd av Cibes. Jag är övertygad om att vi som en del av Cibes Lift Group kommer att stärka vårt varumärke ytterligare i Finland. Tillsammans kommer vi att kunna skapa unikt breda kundlösningar och ta ansvar för större projekt än tidigare. Det innebär att vi kan bli ännu offensivare i vår marknadsföring och den möjligheten ska vi utnyttja när vi precis som övriga delar av Cibes satsar på fortsatt tillväxt”, avslutar Juha Kiviranta.

Share
Felanmälan av din hiss

Felanmälan av din hiss

Felanmälan