Lift Control Panel
Nyhet

Cibes lanserar morgondagens hissar

2017-03-09

Cibes Lift Group lanserar nu det nya styrsystemet CiCon på den internationella marknaden. CiCon liknar de styrsystem som används av flera ledande biltillverkare och öppnar upp helt nya utvecklingshorisonter för hissar producerade av Cibes Lift Group.

Utvecklingen av det nya styrsystemet har pågått under lång tid. Trygve Niemi, chef för gruppens R&D-avdelning berättar: ”Vi har arbetat med utvecklingen av CiCon i flera år nu. Det är en fantastisk känsla att projektet nu är i hamn.”

Det nya styrsystemet ligger i framkant både tekniskt och miljömässigt. Funktioner som tidigare har krävt avancerad programmering från fabrik, kan nu snabbt och enkelt ställas in på plats. Smartare kablageslösningar reducerar både installationstid och miljöpåverkan. Hissbelysningen kan regleras i tid och ljusstyrka med minimal energiförbrukning. Lift Control PanelJohan Strand, projektledare för CiCon är stolt över det nya styrsystemet. ”Utvecklingen av CiCon har varit en mycket spännande resa. Det nya styrsystemet lägger grunden för vår framtida utveckling. Det är stabilt och säkert, både för användare och miljö. CiCon lanserades i Sverige under våren 2017 och nu lanserar vi styrsystemet på den internationella marknaden.”

En av Cibes Lift Groups återförsäljare i Sverige, Swede Lift, berättar om sin första hissinstallation med det nya styrsystemet: ”Jag är så imponerad över resultatet för installationen gick väldigt smidigt. Jag vågar påstå att jag aldrig åkt i en plattformshiss som går bättre än denna. Och möjligheterna att ställa in bl.a. ljuset ger en klart marknadsledande produkt både vad gäller design men även montagemässigt. Kunden är jättenöjd och vi med.”

Det nya styrsystemet i hissarna är av samma typ som de som sitter i moderna bilar och kommunikationssystem och banar väg för helt nya utvecklingsmöjligheter. Bland de projekt som planeras finns bland annat avancerad fjärrövervakning och en uppgradering av drivsystemet, som kommer att göra Cibes Lift Groups hissar ännu tystare och energisnålare.

”CiCon är bara början på en fantastisk utveckling, mycket mer finns att vänta. Utan att säga för mycket, är vi övertygade om att CiCon kommer att öppna upp helt nya marknadssegment för oss, både här hemma i Europa och i Asien. Cibes Lift Group utvecklar morgondagens hissar”, avslutar Trygve Niemi.

Share
Felanmälan av din hiss

Felanmälan av din hiss

Felanmälan