Nyhet

Cibes Lift Group förvärvar Upplands hiss

2021-01-12

Cibes LIFT GROUP FÖRVÄRVAR UPPLANDS HISS

Cibes Lift Group förvärvar Upplands hiss, ett företag som kännetecknas av hög kvalité och bred kompetens inom service, reparation och modernisering. Som en del av sitt erbjudande är de även verksamma inom nyinstallation av både hydraulhissar, plattformshissar och linhissar. Förvärvet stärker Cibes position i Upplandsregionen och i norra Stockholm.

Upplands hiss grundades 2016 av Magnus Andersson och Peter Eriksson. De specialiserar sig främst på service, reparation, modernisering och nyinstallation av konventionella hissar och utrymmessmarta plattformshissar. I dagsläget installerar de cirka 40 nya hissar per år.


Foto: Per Lidström, VD för Cibes Lift Group.

”Vi fortsätter i linje med vår tillväxtstrategi och stärker nu Cibes portfölj med ytterligare ett stabilt och lönsamt företag med hög utvecklingspotential”, säger Per Lidström, VD för Cibes Lift Group. ”Hissbranschen kännetecknas av attraktiva kombinationer av nyinstallation, modernisering och löpande underhåll och service, vilket gör Upplands hiss till ett strategiskt viktigt komplement för oss. Det är ett välskött företag med en stark position i Upplandsregionen och de bidrar med mångsidig kunskap inom modernisering och plattformshissar. Cibes kommer fortsatt att verka för expansioner inom hisservice, både organiskt och via förvärv, och det är med stor entusiasm jag hälsar Upplands hiss välkomna till Cibes Lift Group.”

Upplands hiss har sitt kontor i Uppsala, cirka 10 anställda och serviceuppdrag för ungefär 300 hissar. De blir dessutom ett helägt företag inom Cibes Lift Group och samtliga anställda blir kvar.

”God service, modernisering och eftermarknad är direkt avgörande för att säkra en fortsatt god tillväxt i Sverige och Uppsala är en otroligt viktig region för oss. Genom förvärvet kan vi nu fortsätta att erbjuda våra kunder förstklassig service och support på fler orter. Dessutom stärker vi samtidigt vår position i Stockholmsområdet”, säger Susanne Höbenreich, Acting MD/Sales & Marketing Director för Cibes Kalea Sverige AB.

För mer information kontakta: Per Lidström, VD för Cibes Lift Group 026-17 14 00, eller besök www.upplandshiss.se.

Cibes Lift Group är Europas ledande tillverkare av vertikala plattformshissar och är kända för svensk kvalitet och design. Produkterna kan skräddarsys för såväl offentlig som privat miljö. Försäljning, montage och service hanteras av företagets globala nätverk av dotterbolag och partners. Cibes har sitt huvudkontor i Gävle, 930 anställda, distribution i 50 länder och dotterbolag i 17 länder. 2020 uppgick företagets försäljning till ca 1,4 miljarder SEK.

Share
Felanmälan av din hiss

Felanmälan av din hiss

Felanmälan