Cibes acquires RH Tekniikka in Finland
Nyhet

Cibes förvärvar bolag i Finland

2020-08-04

CIBES FÖRVÄRVAR BOLAG I FINLAND

Cibes Lift Groups dotterbolag Cibes Hissit OY är Finlands snabbast växande hissföretag och förvärvar nu 100% av hissföretaget RH Tekniikka. Företagsköpet stärker Cibes position inom hissmodernisering och totalentreprenad på den finska marknaden och ökar företagets geografiska täckning.

Tidigare i år tillkännagav Cibes Hissit OY och Amslift OY en sammanslagning av de båda bolagen, vilket kommer att göra Cibes till ett av Finlands ledande hissföretag.

“Cibes och Amslift har en unik expertis inom hisslösningar för befintliga byggnader, speciellt äldre flerbostadshus. Tack vare förvärvet av RH Tekniikka, stärker vi vår marknadsposition inom modernisering och hissprojekt på totalentreprenad, vilka inkluderar allt från hissdesign och bygglov till byggnadsanpassningar och slutfinish. Eftersom över 90 000 finländare bor i flerbostadshus med mer än 3 våningar utan hiss, är det här en mycket stor marknad i Finland”, säger Per Lidström, CEO för Cibes Lift Group.

VD Cibes Lift Group

I förvärvet av RH Tekniikka ingår 30% av hisstillverkaren Nopra OY i Muurame, som specialiserar sig på hydraulhissar. Cibes och Amslift har redan kontor i Åbo, Hyvinkää, Vaasa och Outokumpu, och efter förvärvet, även i Helsingfors och Muurame.

VD för Cibes Hissit OY och Amslift OY, Juha Kiviranta, utses till verkställande direktör även för RH Tekniikka, medan nuvarande VD, Reijo Liimatainen, tillträder som enhetschef. Samtliga 12 anställda på RH Tekniikka kommer att behålla sina nuvarande befattningar. När sammanslagningen av Cibes Hissit och Amslift är klar och företagsförvärvet är slutfört, kommer Cibes Finland att ha mer än 40 anställda.

“Förvärvet av RH Tekniikka förbättrar vår geografiska täckning, vilket gör det möjligt för oss att erbjuda ännu bättre kundservice över hela landet. Vi är just nu Finlands snabbast växande hissföretag och vi tänker fortsätta växa”, kommenterar Juha Kiviranta.

För mer information kontakta:
Per Lidström, CEO Cibes Lift Group per.lidstrom@cibesliftgroup.com telefon +46 (0)26 17 14 01.

Felanmälan av din hiss

Felanmälan av din hiss

Felanmälan